Kennel Vikings blogg

Direktlänk till inlägg 31 maj 2013

Vallanlagstest i Tvååker

Av Isabel - 31 maj 2013 22:26

I söndags var det dags för vallanlagstest för Balder. Freja var också anmäld med damen bestämde sig för att gå i höglöp just då så hon fick stanna hemma så får vi ta henne en annan gång.


Morgonen började med regn men när det var dags att köra så hade det slutat och när vi kom upp till Tvååker så var det strålande solsken. Uppslutning var god och det var många som hade känt sig kallade till vallanlagstest, exteriörbeskrivning och/eller social träning.


Så var det dags för Balder att äntra hagen där det gick 3 kvigor. Först fick han gå i koppel för att testledaren skulle känna av honom sen var det dags för kopplet att åka av. Det var fantastiskt att se honom gå iväg och börja driva kvigorna och pendla snyggt och prydligt från sida till sida för att hålla ihop kvigorna. När han hade hållit på en liten stund bad testledaren mig att kalla in honom så det gjorde jag men Balder var helt upptagen av det han gjorde så inte lyssnade han på sin matte inte så jag provade igen men ingen reaktion från Balder utan han fortsatte bara att driva. Eftersom Balder drev kvigorna mot testledaren så blev det han som till sist fick stopp på honom genom att rusa emot honom, ryta och vifta med armarna, detta bröt Balder och han lyssnade äntligen på mig och kom.


När jag hade fått till mig honom var det dags att göra ett nytt försök men se det gick inte alls för sig, Balder ville inte alls. Vi gick och gick efter kvigorna men det hjälpte inte, Balder gick inte att trigga igång. Testledaren fattade inget, han sa att efter att ha sett hur han började hade han fått så höga förväntningar på honom. Tyvärr så tack vare att Balder inte gick igång igen så kunde testledaren inte ge honom mer än resultater mindre goda vallanlag men han tyckte av vi skulle prova igen vid något annat tillfälle för han trodde att där var mycket mer i honom än detta.


Jag tror själv att det är så att eftersom vi brukar ryta på hundarna när de är på väg in till hästarna i hästhagarna så har Balder tagit testledarens rytande som ett förbud på det han höll på med och därmed lagt ner hela projektet.


Några bilder på Balders framfart blev det tack vare Yvonne Rask, tack snälla du för att du skickade dom till mig och att jag får lov att använda dom.

Redigerad 13-06-02: Läs Balders vallanlagsprotokoll

Redigerad 13-10-26: Videosnutt


  


 


 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Duritzan

31 maj 2013 23:02

Tycker det verkar solklart att han "förstod" att det var förbjudet att driva kvigorna. Och lydig som han är lät han bli...
Hoppas att han glömt "förbudet" till nästa gång!

Isabel

1 juni 2013 00:09

Ja det hoppas jag med Gunnel. Han började ju så bra och gick ut klockrent.

 
Ingen bild

lisa

1 juni 2013 01:57

Klart att han inte gick pa kvigorna en andra gang om nu till och med testledaren rot och viftade med armarna. Kan ju inte betyda annat an "forbjudet". Smart grabb!! ;-)

 
Ingen bild

Jenny Pleym

1 juni 2013 16:06

På´t igen! Han var dagens bästa hund, enligt min åsikt :-).

Isabel

2 juni 2013 12:46

Tack Jenny. Det betyder himla mycket för att komma från dig. Är bara lite rädd att han kanske inte glömmer förbudet till nästa gång :-(

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabel - 22 december 2017 11:06


 

Av Isabel - 23 juni 2017 14:43

Vi planerar att ta en sista kull på Freja, du kan läsa mer om vår härliga tjej på hennes sida.Tilltänkt fästeman är härliga Nicke (Torpets Findus), tack Marit Cronquist på Brokärrets kennelför att vi får använda oss av din fina kille. Nicke är precis...

Av Isabel - 15 maj 2017 21:48


I söndags var det återigen dags för en lyckad västgötaspetsträff på Storegård hundpark. Vädergudarna var med oss och vi hade strålande väder med solsken, en temperatur på 20 grader och vindstilla, det tackar vi för. Hela 75 st. hundar var på plats me...

Av Isabel - 7 maj 2017 12:51

Återigen lite nya bilder från valpköpare. Denna gången är det på Tösen (Vikings Vilda Vilja) som bor hos damiljen Brahme/Dahlqvist på Tornaslättens Kennel. Bilderna är från årets kosläpp på Storegård där vi har våra västgötaträffar.   Vi vill pa...

Av Isabel - 23 april 2017 11:30

Jag blir alltid lika glad när jag får nya bilder från våra valpköpare. Här är fina Alva (Vikings Stolta Sarabi) efter vår Freja (Vikings Fräcka Freja) och NOUCH SVVCH Höckgårdens Arn. Söt som socker...Foto: Catarina & Clas Silfverhielm.     ...

Presentation

Translate into your own language

My Facebook

Kennel Viking on YouTube

 

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se